Filmposzt

Filmposzt

Ismét John Williams készíti a következő Star Wars epizód filmzenéjét!

2016. augusztus 18. - acos007

 

star-wars-episode-8-facts-guide-pic.jpg

 

Nem meglepetés, hogy a legendás zeneszerző visszatér a Star Wars:VIII stábjába. Maga John Williams árulta el, hogy ő szerzi a Rian Johnson álltal rendezett epizód zenéit. Így már összesen 8 Star Wars film zenei világa viseli majd Williams keze munkáját, melyek ikonikusak és mindenki számára felismerhetőek.

 

maxresdefault.jpg

John Williams

 

A zeneszerző azt is elárulta, hogy heteken belül munkához lát, a korai felvételek megtekintése után.

Ezen a ponton azonban még nem ismertek a főhős, Ray partnerei a történetben – mondta.

 

Williams arról is beszélt, hogy szívesen fogadta el a Lucasfilm producere - Kathleen Kennedy felkérést a produkcióba, hiszen a készítők nem akartak mást Ray jelenetinek megzenésítésére. Már csak amiatt sem, hiszen az Oscar jelölt melódiák között pont a legemlékezetesebb darab a főhős támája – a Ray's Theme, mely egyben az Ébredő Erő hangulatát is megadja.

 

 

A szomórú igazság az, hogy Williams már 84 éves, így egy idő után nem lehet majd már számítani a munkájára a Star Wars univerzumban. Egyéb produkciók már így is mással dolgoznak a franchise-on belül, elég csak a rajzfilm sorozatokra vagy a decemberben moziba kerülő Star Wars filmre, a Rouge One-ra gondolni. Ez utóbbi zenéit az az Alexandre Desplant szerzi, aki már bizonyított számos műfajban, hiszen az utolsó két Harry Potter, a The King's Speech, a Twilight, a Godzilla, vagy épp a Danish Girl témáit köszönhetjük neki, 2015-ben pedig Oscar díjat vehetett át a The Grand Budapest Hotel filmzenéért.

 

Akárhogy is lesz, John Williams a VIII. és a IX. epizódot még biztosan vállalja, de bárki is követi őt gigantikus cipőre lesz szüksége, hogy a nyomdokaiba léphessen.

 

Már nem tudom hol olvastam:

„The only way You can beat John Williams – if You Are John Williams!"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmpost.blog.hu/api/trackback/id/tr10010422838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása